09-01-07

agenda.....

agenda

 

Wat kunnen agenda's toch vol staan met afspraken en verplichtingen! Steeds moet er weer wat gebeuren.Uur na uur bezet.Je kunt geen kant meer op.Er is geen enkele speelruimte.

'Agenda' betekent : wat er gedaan moet worden.Nu dat kan verbijsterd veel zijn.Hoe red je het allemaal.Agenda's zijn soms ook zo groot.Per dag kun je heel wat noteren.Omdat ze hun grenzen kennen, zijn er ook mensen die de voorkeur geven aan een agenda van klein formaat.Dan komen ze niet in de verleiding er méér in te zetten dan ze aankunnen.

Als mens moet je niet in je agenda verdwijnen.Daar ben je te waardevol voor.Om jezelf niet te verliezen, zou je je agenda zo kunnen invullen, dat er tussen alle afspraken en verplichtingen regelmatig wat ruimte overblijft.Strepen wit tussen het vele blauw, zwart en rood.Plekken, waar je weer licht ziet.Kijk maar, wat je ermee doet.Denk na, droom weg, maak een wandeling, luister naar muziek, laat zien hoe hartelijk je bent, wees vriend, vriendin.

Bij alles wat er gedaan moet worden, moet je jezelf niet overslaan.Ook aan jezelf moet je wat doen.Agenda's kunnen uit de hand lopen.Ze beheersen dan je leven, ze vormen een dictaat waaraan je maar hebt te gehoorzamen.Een agenda moet je, letterlijk en figuurlijk, in de hand houden.Het is jouw agenda.

Daarom moet een agenda ook niet te groot zijn.

NOELLE

14:32 Gepost door 't schrijverke in moraalverhalen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hm... de mijne was in het verleden altijd OVERVOL en nu zeg ik : 'met alle gevolgen vandien'... Neen ik wil deze keer m'n agenda 'ook in de hand houden'
Groetjes

Gepost door: Lucretia | 10-01-07

:-) zeker waar wat je schrijft
ervoor zorgen dat je voldoende ontspanning hebt Noelle
het leven bestaat niet alleen uit werken hé
een fijne vrijdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 12-01-07

De commentaren zijn gesloten.