24-10-06

Bouwen aan je (levens)huis........

asthecrowflies640

 

Een oude timmerman was aan zijn pensioen toe. Hij vertelde zijn baas van zijn plannen om de bouw te verlaten en het kalmer aan te gaan doen, samen met zijn vrouw en familie. Hoewel hij in inkomen achteruit zou gaan, zou hij het wel redden en hij was er sowieso aan toe.

Zijn baas vond het jammer zo'n goede kracht te zien vertrekken en vroeg of hij nog één huis wilde bouwen, als een persoonlijke gunst. De timmerman ging akkoord maar het werd al snel duidelijk dat zijn hart er niet in zat. Het werd tamelijk rommelig gebouwd, en ook het materiaal was niet echt geweldig. Zijn loopbaan had een betere afsluiting verdiend.

Toen het huis klaar was, kwam zijn baas het inspecteren. Hij gaf de sleutel aan de timmerman en zei: "Dit is jouw huis, mijn cadeau voor jou." De timmerman was geschokt en schaamde zich. Als hij had geweten dat hij dit huis voor zichzelf bouwde, had hij het heel anders aangepakt.

Zo is het ook met ons. We bouwen ons levenshuis, dag voor dag, en vaak stoppen we er niet onze beste krachten in. Wat een schok als we tot de ontdekking komen dat we in het huis moeten leven dat we hebben gebouwd! Als we het over konden doen, hadden we het vast anders gedaan. Maar we kunnen niet terug.

Jij bent de timmerman. Elke dag sla je een spijker, plaats je een plank, of stel je een kozijn. "Het leven is een doe het zelf project", heeft iemand eens gezegd. Jouw houding en de keuzes die je vandaag maakt, bouwen het 'huis' waar je morgen in leeft. Bouw dus met verstand!

Werk alsof je het geld niet nodig hebt
Heb lief alsof je nooit gekwetst bent
Dans alsof niemand kijkt.

13:51 Gepost door 't schrijverke in moraalverhalen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Lieve Noelle Ik heb hier 2 prachtige dingen gelezen. Eerst over die jongen die zo door de groep wordt aangemoedigd en mee in het spel wordt betrokken en nu dit over de timmerman!
Echt verhalen om eens bij stil te staan en er even goed over na te denken!
In het tweede is het inderdaad zo, dat in elke keuze die je maakt, een deel van je toekomst legt!
Echt héél prachtig geschreven!
Ik wens je nog een aangename woensdag toe!
Lieve groetjes!

Gepost door: Veerle | 25-10-06

:-) een prachtig verhaal met grote waarheid !!
een fijne donderdag Noelle
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-10-06

De commentaren zijn gesloten.